betalen voor whatsappVanaf begin 2016 kost Whatsapp geen geld meer. Als je toch een bericht ontvangt dat WhatsApp binnenkort geld gaat kosten, dan is het vaak een poging om je bang te maken.

Toen WhatsApp nog geld kostte
In het begin kostte het installeren van Whatsapp 1 dollar, ongeveer 90 cent. Dan was het gebruik gratis. Vanaf juli 2013 voerde Whatsapp betaalde abonnementen in. Dat gold alleen voor nieuwe gebruikers. Whatsapp kostte 90 cent per jaar, maar het eerste jaar was gratis. Omdat er veel “life-time” abbonementen werden uitgedeeld, betaalde vrijwel niemand voor het gebruik.

In 2014 kocht Facebook Whatsapp. De app hoeft van Facebook geen geld te verdienen. De betaalde WhatsApp-abonnementen werden afgeschaft. Het verdienmodel is gebaseerd op het feit dat je ‘betaalt’ door je privégegevens beschikbaar te stellen

Betalen voor WhatsApp? Echt niet
Toch komt het nog steeds voor dat er berichten circuleren dat je voor WhatsApp moet betalen. Meestal fungeren die berichten zoals een kettingbrief: als je het bericht doorstuurt naar 10 mensen, voorkom je dat je moet betalen. Je snapt al: dit bericht komt niet van WhatsApp zelf, maar van een andere partij met als doel om je bang te maken.

Waarom doen ze dat?
WhatsApp is en van de meest populaire apps aller tijden. De app heeft meer gebruikers dan Twitter en heeft enorme invloed gehad op de manier waarop we communiceren. Iedereen begrijpt wat er bedoeld wordt als je ‘even een appje’ gaat sturen. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe interessanter de app is als doelwit voor allerlei rare waarschuwingen.

betalen voor Whatsapp